Kosztolányi - Édes Anna

2010.05.24. 15:01

A történet Budapesten játszódik. Vizy Kornél és felesége sok szolgálót tart. Vizyné elvesztette a lányát, és azóta sem tudott ebbe beletörődni. Ficsor a házmester rokonát Édes Annát elviszi Vizynéhez szolgálni. Anna kiváló szolgálókány, mindenki irigyli Vizynét, ám ő nem bánik emberként Annával. Jancsi elcsábítja Annát, míg Vizyék Egerben vannak, majd mikor gyereke lenne Annának bevetet vele egy port, amitől elvetél. Ezután Jancsi már undorral tekint Annára. Annát nem csak cselédként, emberként, de még nőként is megaláztatások érik. Mikor nagy ünnepséget rendeznek Vizy előléptetésére, Annét bezárják a konyhába, nem engedik felszolgálni. Az ünnepség végén Vizyné elküldi aludni, hogy majd reggel rendet rak. Anna éjjel megöli Vizynét és a férjét.

Teljesen furcsa az egész történet. Ilyen emberek hogy létezhetnek. Hogy kerülhet egybe Anna Vizynével. Anna, aki minden munkát szó nélkül elvégzett, rendes volt, hogy lehetett képes a gyilkosságra? Tette után nem is menekül, hanem bevárja a házban a rendőröket. 15év fegyházra ítélték, ezután már senki nem beszélt róla...Elfelejtették.

A bejegyzés trackback címe:

https://ramosblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr732027729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása